Викрито чергового колаборанта з Куп’янська, який намагався побудувати кар’єру правоохоронця при окупантах

16:05  |  08.09.2023
Викрито чергового колаборанта з Куп’янська, який намагався побудувати кар’єру правоохоронця при окупантах

Фото: hk.npu.gov.ua

З червня по вересень минулого року чоловік добровільно обіймав посаду поліцейського (водія) відділення охорони та конвоювання підозрюваних та обвинувачених «ІТТ відділу поліції № 1 (дислокація місто Куп’янськ) управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

46-річний мешканець селища Дворічна здійснював пропускний режим на блок-постах, перевіряв документи щодо наявності підстав керування транспортними засобами, охороняв будівлю ІТТ та конвоював незаконно затриманих громадян в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Куп’янського району Харківської області.

8 вересня слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури й оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції України заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення чоловіка у розшук.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: