Військовослужбовці Окремого стрілецького батальйону Харківщини склали присягу (відео)

12:01  |  22.02.2023
Військовослужбовці Окремого стрілецького батальйону Харківщини склали присягу

Фото: kharkivoda.gov.ua

За наказом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та за дорученням Офісу Президента в усіх областях України створюють окремі стрілецькі батальйони в межах сухопутних військ України. Так, на Харківщині було створено 416-й Окремий стрілецький батальйон. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Харківська обласна військова адміністрація надає всю необхідну матеріально-технічну базу, аби батальйон у мінімальний термін був укомплектований, забезпечений всім необхідним та був готовий до виконання бойових завдань, визначених керівником оперативного угруповання військ «Харків», – розповів Роман Семенуха.

За словами командира Окремого 416-го стрілецького батальйону Сергія Савченка, незабаром військовослужбовці, котрі сьогодні склали присягу, будуть направлені на навчання.

«Наша задача – навчити виживати, воювати, бути найкращими військовими. Від нас залежить сьогодні, як буде захищатися Харківщина та Харків. Я впевнений, що батальйон виконає завдання на відмінно. Люди наші, слобожанці, на моє переконання, дуже вмотивовані, самі хочуть сьогодні навчитися і бути професійними військовими», – зазначив командир батальйону.

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап зазначив, що мобілізаційні заходи в регіоні тривають.

«Регіональний ТЦК виконує завдання, які ставить керівництво Збройних сил України. Поетапно направляємо військовозобов’язаних до навчальних центрів або військових частин. Виходячи із ситуації, готуємо саме ту кількість військових, яка наразі потрібна», – наголосив Володимир Арап.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: