Військовий з Харкова, якому радили «відрізати ногу» для групи інвалідності, домігся рішення МСЕК

13:17  |  02.11.2023
Військовий з Харкова, якому радили «відрізати ногу» для групи інвалідності, домігся рішення МСЕК

Фото: facebook.com/dim.oliinyk

Військовому Дмитру Олійнику, пораненому під час боїв за Харків, присвоїли II групу інвалідності. Раніше, як розповідав Олійник, у Харківській обласній медико-соціальній експертній комісії (МСЕК) йому порадили «відрізати ногу», щоб отримати II групу. Про це Олійник розповів на своїй сторінці у Facebook.

Після розголосу його справу знову розглянули в МСЕК, але на цей раз у Києві.

«12 днів я був вимушений збирати додаткові висновки з лікарень, щоб МСЕК переконалася, що я дійсно отримав поранення. Всі потрібні документи я зібрав», — написав напередодні засідання ветеран.

Зрештою, 1 листопада лікарі присвоїли йому II групу інвалідності.

«Впродовж довготривалих обстежень і бюрократичних баталій, я разом з побратимами та друзями довели, що моє поранення дійсно є, і я маю право на те, щоб держава дала мені другу групу. Так і сталося, хоч складно було», — зазначив Олійник.

За словами військового, він хотів показати, що ветерани — «не «списані бойові одиниці, а велика і важлива частина загального, живого, суспільного організму, який прямує у майбутнє і ніколи не дозволить знищити себе зсередини ніяким «паркетним щурам»».

Як передає «Суспільне», член МСЕК у Києві, який відмовився називати своє ім’я, пояснив, що зазвичай тим, кому вперше визначається інвалідність, II група дається на два роки. Це час для реабілітації.

«У Дмитра нові захворювання вперше виявлені, він має бути під наглядом, на цей час вирішили дати другу групу», — зазначив член МСЕК.

Станом на 1 листопада порушень зі сторони голови МСЕК у Харкові, яка, за словами Олійника, порадила йому «відрізати ногу», не виявили. Вона продовжує працювати, пише «Суспільне» з посиланням на директора департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максима Хаустова.

Також немає результатів перевірки від Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я почало перевірку, після того, як військовий розповів, що голова Харківської обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) порадила йому «відрізати ногу» для групи інвалідності.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: