Відновлення об’єктів теплопостачання і захист від можливих ударів є одними з пріоритетних завдань – Синєгубов

14:43  |  15.09.2023
Відновлення об’єктів теплопостачання і захист від можливих ударів є одними з пріоритетних завдань – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Однією з тем обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся на Харківщині, стала підготовка до опалювального сезону 2023/2024 років.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що попри бойові дії на території регіону активними темпами триває відновлення пошкоджених від російських обстрілів об’єктів.

«Минулий опалювальний сезон для Харківської області був надзвичайно складним, адже ворог цілеспрямовано виводив з ладу об’єкти інфраструктури теплопостачання ракетними ударами. До початку нового опалювального сезону відновлення інфраструктури теплопостачання та захист від можливих наступних ударів є одним із пріоритетних в роботі ХОВА. Станом на сьогодні рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Харківської області становить 70%», – сказав Синєгубов.

Зокрема, наразі теплове господарство технічно підготовлено на 80,4%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 76,2%. Готовність житлового фонду становить 81,7%, також уже готові до зими 76,1% закладів соціальної сфери.

До обговорень через пряме включення приєдналася начальниця Чугуївської МВА Галина Мінаєва і розповіла про підготовку до опалювального сезону.

«Завдяки допомозі Харківської ОВА та зусиллям місцевого бюджету, підприємцям буде відновлено одну з найбільших котелень, яка постраждала від російських обстрілів. Роботи проводяться відповідно до плану. Також нещодавно отримали модульні котельні від Уряду Чехії. До опалювального сезону готуємось, впевнена, що проведемо його без збоїв», – прокоментувала Галина Мінаєва.

Крім того, ситуацію щодо підготовки до зимового періоду прокоментував під час прямого включення начальник Ізюмської МВА Валерій Марченко.

«Наша центральна котельня до війни опалювала 45 багатоповерхових будинків, але через російську агресію вона була повністю зруйнована. Завдяки обласній військовій адміністрації в місті замість цього встановлено 10 модульних котелень. Але ще маємо міські теплові котельні, які необхідно терміново під’єднали до електричних мереж», – зазначив Валерій Марченко.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголосив, що подібні модульні котельні потрібні і для інших деокупованих населених пунктів.

«За кошти обласного бюджету – 60 мільйонів гривень – придбали ці 10 котелень для Ізюма. За підтримки профільних міністерств хотіли б реалізувати такі проєкти також, наприклад, у Вовчанську і Куп’янську», – додав Олег Синєгубов.

Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив, що ситуацію з забезпеченням модульних котелень буде додатково пропрацьовано.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: