Відбирав майно у громадян: правоохоронці повідомили про підозру мешканцю міста Чугуїв, який перейшов на бік окупантів

15:52  |  14.12.2023
Відбирав майно у громадян: правоохоронці повідомили про підозру мешканцю міста Чугуїв, який перейшов на бік окупантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час тимчасової окупації частини Харківської області 40-річний зловмисник обійняв посаду “командира” у незаконному правоохоронному органі “управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області” та разом з військовослужбовцями зс рф скоював злочини щодо цивільних мешканців. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

У квітні слідчі повідомили чоловіку про підозру у колабораційній діяльності.

В ході досудового розслідування встановлено, що у селищі Дворічна Куп’янського району 40-річний підозрюваний з трьома військовослужбовцями зс рф приїхали до будинку, де мешкав 48-річний чоловік.

Озброєні зловмисники, погрожуючи місцевому мешканцю, провели “обшук” будинку. Підозрюваному сподобався автомобіль чоловіка. За кілька днів озброєні військові повернулися, відчинили ворота домоволодіння та забрали транспортний засіб цивільного.

Надалі підозрюваний використовував автівку у власних цілях. Він пересувався нею містом Куп’янськ, приїздив до місць харчування, відпочинку, магазинів.

12 грудня слідчі слідчого управління під процесуальним керівництвом Немишлянської окружної прокуратури заочно повідомили 40-річному чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: