Від початку року ворог завдав понад 2100 ударів по цивільній інфраструктурі Харківщини (відео)

17:26  |  27.06.2024
Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 28 травня

Фото: kharkivoda.gov.ua

Від початку року військові рф здійснили понад 2100 ударів з різного виду озброєнь по цивільній інфраструктурі Харківщини — житлових будинках, школах, дитячих садочках, університетах, лікарнях та інших об‘єктах. З них 738 — керовані авіабомби, 292 — ракети, 270 — артилерійські влучання, 221 — РСЗВ, 155 — удари безпілотників. Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Напередодні окупанти завдали удару керованою авіабомбою по населеному пункту Дергачі Харківського району. Пошкоджено та зруйновано майже 70 приватних домогосподарств, 12 людей зазнали поранень, в тому числі діти. П’ятеро постраждалих наразі перебувають у медзакладах.

«Від початку 2024 року маємо понад 7 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури, які зазнали пошкоджень внаслідок збройної агресії рф, з них майже 1100 — знищені повністю. Масштаби руйнувань значні. Сума компенсацій за програмою «єВідновлення» на Харківщині сягнула майже 2 мільярдів гривень, продовжуємо працювати далі», – сказав Олег Синєгубов.

Попри ворожі обстріли триває евакуація людей з прифронтових та наближених до лінії фронту населених пунктів. На сьогодні з небезпечних територій вивезли майже 12 тисяч осіб, з них 928 – діти. Це Липцівський, Вовчанський та Богодухівський напрямки. Триває евакуація з Борівського напрямку, звідти виїхали понад 20 родин із дітьми.

Наразі розглядається питання щодо примусової евакуації з двох населених пунктів Куп’янського району: Моначинівка та Дорошівка Кіндрашівської громади, додав Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: