Вела фінансову документацію в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Балаклії

11:34  |  01.02.2024
Вела фінансову документацію в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Балаклії

Фото: hk.npu.gov.ua

В липні 2022 року мешканка Балаклійської громади під час тимчасової окупації міста погодилася на співпрацю з окупантами та уклала трудовий договір із незаконно створеною адміністрацією. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка обійняла посаду головного спеціаліста фінансового відділу в окупаційній адміністрації. До її обов’язків входила обробка звітно-фінансової документації, збір інформації про штатну чисельність та фактично відпрацьований час працівників. Також жінка нараховувала заробітну плату працівникам адміністрації держави-агресора.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури вручили 58-річний жінці повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: