В установах Харкова проходять заходи до Дня пам’яті захисників України

16:40  |  29.08.2023
День захисника України

Фото: телеграм-канал Харківської міської ради

В установах Харкова сьогодні, 29 серпня, проходять заходи по вшануванню загиблих українських воїнів до Дня пам’яті захисників України.

Як повідомляє телеграм-канал Харківської міської ради, колективи установ і організацій Основ’янського району хвилиною мовчання та приспущенням прапорів на будівлях вшанували пам’ять захисників, які загинули під час бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Також в освітніх закладах району онлайн відбулися тематичні виховні години.

З нагоди Дня пам’яті захисників України в закладах освіти Новобаварського району провели низку національно-патріотичних заходів: круглі столи, флешмоби, онлайн-виставки дитячих мистецьких робіт, перегляди документальних відеоматеріалів. Також учні та педагоги взяли участь у Всеукраїнській акції пам’яті «Сонях».

У закладах загальної середньої освіти Індустріального району провели низку онлайн-заходів заходів до Дня пам’яті захисників України. «Кожен загиблий на фронті — це неоціненна втрата для країни. Вічна пам’ять військовослужбовцям та добровольцям, які поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни», — зазначили в райадміністрації.

Учні та педагоги закладів освіти Слобідського району долучилися до відзначення Дня пам’яті захисників України. Зокрема, у режимі онлайн були проведені тематичні бесіди, круглі столи та віртуальні екскурсії.

«Захисники, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, — своє життя, стояли на смерть за кожного з нас, за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою», — зазначили у райадміністрації.

Також до Дня пам’яті загиблих захисників України в Центральній бібліотеці ЦБС Основ’янського району створена ілюстрована виставка «Неможливо скорити нескорених» присвячена пам’яті харків’ян-військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за Україну.

«Шануючи загиблих захисників і захисниць України, кожен із нас повинен пообіцяти собі, що їхні жертви не будуть марними. Що ми всі будемо вічно берегти пам’ять про них і домагатися справедливого покарання для кожного винного у тому, що наші захисники і захисниці більше не з нами. Герої не вмирають», — зазначив харківський міський голова Ігор Терехов.

 

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: