В селищі Савинці на Харківщині поліція вилучила тіло закатованого росіянами чоловіка (відео)

18:30  |  29.09.2023
В селищі Савинці на Харківщині поліція вилучила тіло закатованого росіянами чоловіка

Фото: hk.npu.gov.ua

Поховали його під час окупації на центральному кладовищі. Свідки розказують, що на тілі були величезні гематоми, синці, на руках сліди від мотузок. Відкрито кримінальне провадження. Тіло направили на судово-медичну експертизу. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

59-річний Юрій Кривич був бізнесменом, палким прихильником України. Це не сподобалося деяким місцевим. Про це розказав його рідний брат Ігор.

«У нього був конфлікт з місцевими мешканцями напередодні, вони погрожували, що він неправильно себе веде, оскільки у нього був свій бізнес, був конфлікт з приводу того, хто там власник, — розповів Ігор Кривич. – Йому обіцяли, що приїдуть і розберуться про власність, ну, розібралися».

Ігор ледь стримує сльози, згадуючи, як дізнався про смерть брата. Сусіди повідомили, що 27 квітня минулого року його забрали військові рф з так званої «лнр», за добу тіло чоловіка знайшли на подвір’ї. Поховали загиблого 2 травня 2022 року. Ігор погодився на ексгумацію брата, щоб дізнатися про справжню причину смерті рідної людини.

Радіон Рогоза, мешканець селища, переповідає подробиці зі слів своєї сестри. Вона з близькими бачила, як Юрія били військовослужбовці й той кричав від болю.

«Вони тільки добігли до города і побачили, що Кривич вже лежав, коло нього стояв той, хто бив його, у них там свій кат був», — розказує Радіон.

За словами старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого управління поліції Харківщини Ганни Пономаренко, немає жодних сумнівів в тому, що саме російські військові здійснили цей злочин. Адже події розгорталися під час окупації, і на це вказують свідки.

«На той час в смт Савинці перебували військові так званої «л/днр» і військові російської федерації, є свідчення, що його забирали військові, — повідомила Ганна Пономаренко. – Після того труп його було знайдено вже з тілесними ушкодженнями».

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вилучене тіло направлено на судово-медичну експертизу.

За словами Ганни Пономаренко, наразі за оперативним супроводом Управління карного розшуку тривають слідчі дії, встановлюються люди, які можуть бути причетні до вбивства Юрія Кривича.

У харківських слідчих вже є достатньо інформації, речових доказів, фотографій для ідентифікації військових злочинців.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: