В селі Макарове на Харківщині ексгумовано тіло місцевого мешканця, вбитого окупантом

10:45  |  22.09.2022
В селі Макарове на Харківщині ексгумовано тіло місцевого мешканця, вбитого окупантом

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

17 вересня 2022 року прокурори Богодухівської окружної прокуратури Харківської області спільно зі співробітниками поліції ексгумували тіло 68-річного чоловіка, який загинув від рук російського військовослужбовця. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 5 травня в окупованому на той час селі Макарове Золочівської об’єднаної територіальної громади окупант застрелив місцевого мешканця, який йшов вулицею села. Трагедія сталась на очах брата загиблого, який здалеку бачив, що окупант здійснив декілька пострілів.

Попередньо встановлено, що військовослужбовець стріляв з автоматичної зброї з прицілом – спочатку по ногах чоловіка, а потім вистрілив йому в спину.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Тіло загиблого направлено до судово-медичної установи для проведення судово-медичної експертизи.

Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії, направлені на повне, всебічне фіксування злочинів, встановлення причетних осіб.

Ексгумація проводилась спільно зі співробітниками відділення поліції №2 Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: