В результаті обстрілів Харківщини росіянами поранено цивільних громадян: поліцейські документують злочинні дії агресора

12:37  |  13.01.2023
В результаті обстрілів Харківщини росіянами поранено цивільних громадян: поліцейські документують злочинні дії агресора

Фото: hk.npu.gov.ua

Постійному терору з боку окупантів піддаються громади Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів. Кожного дня в результаті атак військових рф мешканці області втрачають своє майно. Минулої доби в результаті чергових обстрілів травм зазнали двоє людей. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Вранці 12 січня російські армійці завдали ударів з мінометів по смт Дворічна. Вибухову травму отримав 68-річний місцевий житель, який в цей час перебував на вулиці.

Вдень противник тричі накривав вогнем з артилерії різні місто Куп’янськ. Під час ворожого обстрілу травмувань зазнав чоловік похилого віку, якого одразу доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою.

Внаслідок артобстрілів та прицільних атак по цивільному сектору міста пошкоджено декілька будинків, зруйновано гаражі і паркани, господарчі споруди.

Упродовж доби в зону вогневого ураження потрапили місто Вовчанськ та населені пункти Чугуївського і Харківського районів. Вибухи снарядів пошкодили приватні оселі громадян та інше майно.

Працівники слідчо-оперативних груп територіальних підрозділів поліції провели огляди місць подій та зафіксували наслідки злочинних дій окупантів. Інформацію за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком від 8 до 12 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: