В Польщі проходить виставка картин юних харківських художників (Фото)

18:01  |  25.05.2023
"Спільний обрій"

Фото: Департамент культури Харківської міськради

Картини та графічні роботи юних харківських художників покажуть на спеціальній виставці у Кракові (Польша) у рамках Міжнародного українсько-польського проекту «Спільний обрій». На виставці також будут представлені роботи юних художників з Кракова (Польща). Про це повідомляє Департамент культури Харківської міськради.

З березня по травень цього року проходить Міжнародний українсько- польський мистецький проєкт «Спільний обрій».   Його підсумком стало відкриття виставки робіт учнів Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна ( Україна) і Краківського ліцею образотворчого мистецтва ім. Юзефа Чапськего (Польща).

"Спільний обрій"

Фото: Департамент культури Харківської міськради

До проєкту учні школи і ліцею створили понад 400 живописних і графічних робіт. Вік учасників від 8 до 16 років. 100 кращих робіт (50 від харківських учнів і 50 від краківських ліцеїстів) прикрасять підсумкову виставку проєкту “Спільний обрій”.

Відкриття виставки відбулося 25 травня в приміщенні Краківського ліцею образотворчого мистецтва ім. Юзефа Чапськего.

Метою проекту зазначається відображення дитиною бачення свого майбутнього в нових реаліях сучасного життя, можливість творчого спілкування між учнями Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна і Краківського державного ліцею образотворчого мистецтва, а також підтримка і розвиток професійного зв’язку в методичній роботі викладачів школи і ліцею.

"Спільний обрій"

Фото: Департамент культури Харківської міськради

Тема проєкту“Спільний обрій” сформульована наступним чином: «Обрій — це те що я бачу, коли дивлюсь уперед. Переді мною моє майбутнє життя, осяяне моїми мріями, наповнене моїми цілями.. Як мені досягнути цього обрію, яким буде мій шлях до нього: прямий і широкий, вузький та тернистий, повний перешкод? Та у всякому разі, я не буду йти ним самотньо. Зі мною будуть мої друзі, партнери, сім’я, велика і дружня європейська родина, що приймає нас у свої обійми. Європейська родина, яка плекає, відстоює загально-людські цінності: повагу, мир, любов, дружбу, яка будує і розвиває суспільство турботи і справедливості».

"Спільний обрій"

Фото: Департамент культури Харківської міськради

Виставка буде тривати до 15 червня 2023 року за адресою м. Краків, вул. Мласкотув, 6. Організатори планують показати виставку в інших містах Польщі, Європи і України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: