В ОВА готують рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з низки населених пунктів Харківщини — Синєгубов (відео)

18:00  |  25.10.2023
Жителі звільнених від окупантів територій Харківщини наступного тижня зможуть дивитись і читати українське – Ткаченко

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

В Харківській ОВА готують рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп’янського району. Там перебуває 275 дітей. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Він наголосив, що діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

«Також рекомендуємо цивільним, передусім родинам із дітьми, евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі зі смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, серед них — 844 дитини. Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області — отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України», — повідомив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у зв’язку з напруженою ситуацією, яка склалася в Борівській громаді Ізюмського району через регулярні ворожі обстріли, сім’ям місцевих мешканців, в яких проживають діти, рекомендують вжити заходів щодо тимчасової евакуації дітей з території громади у більш безпечні місця.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: