В одном из домов Харькова заменяли окна на стеклопакеты с фамилией кандидата в нардепы

12:59  |  01.07.2019
В одном из домов Харькова заменяли окна на стеклопакеты с фамилией кандидата в нардепы

Фото: oporaua.org

30 июня в Харькове в подъезде дома по улице Тарасовской, 17 заменяли старые оконные рамы на новые пластиковые, на которых была написана фамилия кандидата в депутаты Ивана Ракича, который баллотируется по округу 173, в котором расположен этот дом. Об этом сообщили в ГС «Опора».

«Пару днів назад в під’їзди занесли нові вікна, а до цього на зборах ЖК було сказано, що якийсь депутат (не вказуючи прізвище) поміняє під’їзні вікна. Сьогодні я побачив, що цей невідомий кандидат — це Іван Ракич, про що говорило його прізвище, нанесене на вікна (як я зрозумів стікер або плівка). Установлювали ці вікна люди в футболках «Команда Ракича». Так як, на мою думку це може бути порушенням, яке вказане в частині 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів», я викликав поліцію для того, щоб правоохоронні органи встановили, чи є це порушенням закону. Після того, як залишив пояснення патрульним поліцейським, вони мене попередили, що пізніше прийде ще слідчо-оперативна група, в той момент вони були на іншому виклику. До моменту приїзду слідчо-оперативної групи (через 5 годин після приїзду патрульних) з усіх вікон була знята вся агітація за Івана Ракича», — рассказал местный житель Богдан.

Сам кандидат настаивает, что наличие его фамилии на окнах является провокацией неизвестных.

«Це провокація. Так, дійсно, хтось встановлював вікна. Мене запросив голова кооперативу, щоб я подивився, як встановлюють вікна в кооперативі. Невідомі особи наклеїли на ці вікна моє прізвище. Це чистої води провокація. Я вже написав заяву до поліції», — заявил кандидат в нардепы Иван Ракич.

«Проведення агітації з наданням товарів та послуг, є ще й порушенням ст. 212-10 КУпАПу. Поліція тепер має має провести розслідування, щоб виявити, чи дійсно це була провокація та притягти до відповідальності порушників», — прокомментировал Николай Зинченко, координатор наблюдения Гражданской сети «Опора» за выборами в Харьковской области.

 

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: