В місті Ізюм неповнолітній погрожував та вимагав гроші від двох підприємців

13:06  |  23.12.2023
В місті Ізюм неповнолітній погрожував та вимагав гроші від двох підприємців

Фото: hk.npu.gov.ua

Підозрюваний вимагав від місцевих підприємців 300 тисяч доларів та 150 тисяч доларів США. Через різні месенджери підліток залякував жінку й чоловіка, погрожував вбити їх та родини. Постраждалі звернулись до правоохоронців. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Оперативники Ізюмського районного управління поліції провели ряд слідчо-оперативних заходів та встановили причетність до злочину 15-річного мешканця міста Ізюм.

У липні підліток вимагав у місцевої мешканки 300 тисяч доларів США. Він погрожував жінці, обіцяв підірвати будинок, у разі невиконання його умов, вбити її та сім’ю. Коли зловмисник зрозумів, що в нього нічого не виходить, почав погрожувати місцевому підприємцю та його родині. Він вимагав від чоловіка 150 тисяч доларів США.

Підліток систематично надсилав потерпілим повідомлення з вимогою перевести йому гроші. Потерпілі звернулися до правоохоронних органів.

21 грудня слідчий Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацію майна.

Слідчі дії тривають.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: