В межах посиленої евакуації з Куп’янського і Борівського напрямків вивезли ще 118 людей (відео)

15:26  |  21.10.2024
В межах посиленої евакуації з Куп'янського і Борівського напрямків вивезли ще 118 людей

Фото: hk.npu.gov.ua

Впродовж доби російські окупанти застосували по території Харківщини 6 керованих авіабомб і 3 FPV-дрони. Про це в телемарафоні «Єдині новини» повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Близько 22:05 ворог вкотре здійснив масований обстріл міста Харків, внаслідок якого зазнали поранень 13 людей, серед яких вагітна жінка. Вибухами пошкоджено лінії електропередач, багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі. Попередньо встановлено, що для ударів по місту ворог застосував ФАБ-250 з УМПК», – розповів Олег Синєгубов.

Також зафіксовано ворожий удар по території села Новоплатонівка Борівської громади. Внаслідок обстрілу під завалами житлової будівлі виявлено тіла 71-річного чоловіка та 72-річної жінки.

З прифронтових і прикордонних населених пунктів Куп’янського та Борівського напрямків триває посилена евакуація населення.

«Наразі вдалося вивезти ще 118 осіб. Зокрема, з міста Куп’янськ – 103 людини; з Кіндрашівської громади евакуювали 2 людей; Курилівської громади – 10 осіб, з них 3 – діти. Станом на сьогодні з Куп’янського напрямку евакуації підлягає 9351 особа; на Борівському напрямку – 173 особи. На небезпечних територіях залишається 91 дитина. Евакуаційні заходи тривають. Для убезпечення людей залучено 25 одиниць транспорту. Наразі у гуртожитках Харкова тимчасово розміщено 57 осіб, решта людей відмовилися від тимчасового житла», – розповів Олег Синєгубов.

На Харківщині завершується підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону.

«У разі ворожих атак і можливого знеструмлення в області діють 913 Пунктів Незламності. Об‘єкти соціальної сфери, житловий фонд, теплове та водопровідно-каналізаційне господарство області приведені у готовність. Продовжуємо працювати над децентралізацією системи опалення», – зазначив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: