В Ізюмському районі виявили ще двох колаборантів

12:34  |  26.05.2023
В Ізюмському районі виявили ще двох колаборантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Дві жінки добровільно обійняли посади в незаконно створеній окупаційною владою адміністрації. Викрили у скоєнні злочинів 45-річну та 49-річну місцевих мешканок працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Одна жінка з травня добровільно обіймала посаду «головного спеціаліста відділу документаційного забезпечення тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області».

Вона виконувала розпорядження, надані начальником відділу документаційного забезпечення тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області.

Друга жінка з липня минулого року обіймала посаду «головного спеціаліста відділу благоустрою та оперативного планування тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області» та виконувала розпорядження, надані начальником відділу благоустрою та оперативного планування тимчасової окупаційною військово-цивільною адміністрацією.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

24 травня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисницям про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: