В Ізюмі завершили розбирати завали багатоповерхівки на вулиці Пам’яті, де загинули 44 людини

17:52  |  03.08.2023
В Ізюмі завершили розбирати завали багатоповерхівки на вулиці Пам'яті, де загинули 44 людини

Фото: suspilne.media

Чотири дні рятувальники розбирали завали розбитої російськими обстрілами багатоповерхівки на вулиці Пам’яті в Ізюмі. 3 серпня 2023 року роботи завершили. Останків тіл загиблих там не знайшли. Про це розповів речник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Євген Василенко, повідомляє «Суспільне».

Як розповів Ізюмський міський голова Валерій Марченко, під завалами виявили уламки бомби, їх передали прокуратурі. Напередодні Марченко казав, що під завалами можуть залишитися щонайменше п’ять загиблих.

Нагадаємо, 10 травня 2022 року, під час окупації Ізюма, під завалами на вулиці Першотравневій, 2 загинули 44 людини, повідомляла обладміністрація. Ізюм росіяни руйнували з літаків та артилерії від березня.

Окупанти поховали людей на кладовищі в лісі Ізюма. У вересні 2022 року, під час деокупації, там розпочали ексгумацію.

У січні 2023 року вулицю Першотравневу перейменували на вулицю Пам’яті, щоб вшанувати загиблих. Біля будинку створили меморіал з фотографій жителів.

Будинок на вулиці Пам’яті планують частково демонтувати, а частину — залишити як пам’ятник загиблим і нагадування про злочини російських військових, сказав міський голова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: