В Харкові проходить XR-виставка з протидії російській пропаганді

8:22  |  04.11.2023
XR-виставка “Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”.

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

З 1 по 30 листопада в Центральній дитячій бібліотеці ЦБС Новобаварського району проходить XR-виставка “Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”. Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

Виставка розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищити рівень обізнаності та медіаграмотності у суспільстві. Подія поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями.

При наведенні смартфона на плакат мобільний додаток edAR активує та «оживляє» плакати. Глядач побачить 3D моделі, аудіо, відео та VR-портали, що спонукають його до поглибленого дослідження, занурення у тему та кращого запам’ятовування даних та фактів.

Плакати виставки були створені з використанням штучного інтелекту, шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему.

Додаток edAR, що робить AR-технології доступними для освітян та громадських активістів, розробили ГО “Європейський Інститут Чорнобиля” у партнерстві з ініціативою “НотаЄнота” в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Виставку можна переглянути в робочі дні бібліотеки: понеділок, п’ятниця та неділя з 10:00 до 16:00.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: