В Харкові проходить проект «Харків україномовний»

14:07  |  22.05.2023
Тарас Шевченко

Тарас Шевченко

В Харкові проходить проект «Харків – україномовний», розпочатий 9 березня на честь 209-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

В рамках проекту «Харків—україномовний» в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського розроблено низку заходів для дітей.

За інформацією Департамента культури Харківської міської ради, в співпраці з колегами Центральної дитячої бібліотеки Ужгорода та Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України серед дітей від 7 до 15 років було проведено творче опитування «Думки про рідну мову».

В рамках заходу діти представили свої твори: вірші, оповідання, пісні та загадки, в яких розкривали своє ставлення до української мови, прагнення вивчати її та вдосконалювати.

Найкращими були визнані твори Максима Смовського (12 років, м. Остер Чернігівської області), Владислава Дмитрука (15 років, село Кинашев Тульчинського району Вінницької області), Анастасії Немченко (10 років, м. Харків). Діти є переможцями конкурсу «Світ у дитячих руках» минулих років, що проводиться у рамках всеукраїнского проєкту «Людина. Доля. Епоха». Твори юних поетів вражають недитячою глибиною та красою мови, випромінюють щиру любов до Батьківщини.

Зараз в доступному ігровому форматі готується і цикл заходів з вивчення історії України, її культурних надбань, мови та літератури «Любити Україну – поважати мову». Це великий дитячий літературно-мовний проект із залученням дитячих поетів та письменників, музикантів та художників, педагогів та психологів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: