В харківських школах встановлювали вікна по вдвічі завищеним цінам — ХАЦ

17:08  |  06.07.2023
В харківських школах встановлювали вікна по вдвічі завищеним цінам - ХАЦ

В школах Індустріального району міста Харкова наприкінці 2022 року встановлювали вікна за ціною 8500 гривень за один квадратний метр, що вдвічі вище за середньоринкові. Про це стало відомо з актів виконаних робіт, які є у розпорядженні Харківського антикорупційного центру.

Мова йде про угоди на ремонт шкіл № 75 та № 113, які районне управління освіти підписало з ФО-П Несміян Дмитро Геннадійович на загальну суму понад 4,5 мільйона гривень.

В актах виконаних робіт вартість одного квадратного метра вікна вказана у сумі 8500 гривень. Для порівняння Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста Харкова в той самий час замовило заміну вікон у будинку вул. Метробудівників, 25-А. За даними кошторису вартість одного квадратного метра віконно блоку становило 4750-5100 гривень.

Ще один приклад: в листопаді обласний центр онкології ремонтував вікна по ціні 4287 гривень за квадратний метр. Це майже вдвічі дешевше за вікна у харківських школах.

Комунальне підприємство “Харківводоканал” наприкінці жовтня замовляв 5 камерне вікно з профілем Wintech та фурнитурой Roto по 5000 за квадратний метр. А склопакети купували по 2800 гривень за квадратний метр.

В актах, які в школі підписали підприємцю Несміяну, вартість склопакета вказана 6237 гривень за квадратний метр. Це більш ніж вдвічі дорожче. Відливи та підвіконня також для шкіл вийшли дорожчими, ніж для комунальників.

«І не лише комунальники замовляли дешевше. У розпорядженні ХАЦ є акти виконаних робіт щодо ремонту школи № 127. Угоду підписало Управління освіти Адміністрації Новобаварського району та ТОВ “Укрбудрост”. В актах виконаних робіт вартість квадратного метра вікна разом з підвіконням складав 5950 гривень. В Індустріальному районі вартість підвіконня рахувалась окремо. Варто зазначити, що на початку 2023 року на сайтах з продажу вікон відмічали, що в середньому вартість квадратного метра вікна коштує 4-5 тисяч гривень», — повідомили в ХАЦ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: