В частині Куп’янського району оголошено евакуацію родин з дітьми в примусовий спосіб

13:17  |  12.09.2024
Триває евакуація маломобільних груп населення

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відповідне рішення ухвалили в ході засідання Ради оборони Харківської області під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Евакуацію в примусовий спосіб оголосили у 29 населених пунктах Куп’янського району. Евакуаційними заходами планують охопити 10 населених пунктів Куп’янської громади, де перебуває 158 дітей; 6 населених пунктів Курилівської громади – 41 дитина; 13 населених пунктів Кіндрашівської громади – 70 дітей.

«Наразі евакуйовано 10 родин з дітьми. Усі евакуйовані отримують матеріальну допомогу від міжнародних партнерів, зокрема ООН, гуманітарну, психологічну, юридичну підтримку. Всі, хто цього потребує, отримують тимчасове проживання або ж за підтримки Укрзалізниці допомогу в евакуації до інших областей України», – зазначив Олег Синєгубов.

Від 10 травня, після активізації ворога на півночі області, із Вовчанського та Липцівського напрямків евакуйовано понад 15 тисяч людей, з них 1282 – діти.

На Харківщині діє «гаряча лінія» з питань евакуації — звертайтесь за номером 0-800-33-92-91. Вас проконсультують і забезпечать супровід на всіх етапах.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: