В Борівській ОТГ окупанти викрадають учасників АТО, які залишилися на окупованій території, та інших людей

16:52  |  28.05.2022
В оккупированной Боровской ОТГ бывшие полицейские перешли на сторону оккупантов

Фото: t.me/borova_gromada

В Борівській ОТГ на Харківщині є випадки застосування допитів і тортур. З одного з будинків у центрі села Піски-Радьківські час від часу чутно крики та стогін людей. Одночасно надходить інформація про зникнення учасників АТО, які залишилися на окупованій території, та інших людей. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Керує Борівською громадою російський військовий комендант, якому допомагають місцеві колаборанти.

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але в населених пунктах громади в різній кількості постійно перебувають російські військові. За даними аеророзвідки, найбільше зосередження живої сили та техніки противника спостерігається на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської й Донецької областей. Також ворожі війська є у Підвисокому, Гороховатці та Бахтині.

У Піски-Радьківські днями завезли декілька КАМАЗів з російськими новобранцями. Серед них близько 20 осіб у цивільному одязі, які зовсім не схожі на військових. За наявною інформацією, це мобілізовані чоловіки з різних населених пунктів тимчасово окупованих росією українських територій, т. зв. «лнр».

Їх забрали просто з вулиць, відібрали телефони та привезли воювати проти України. Форму обіцяли видати вже на місці. Натомість новобранці не мають бажання брати участь у бойових діях, тому шукають можливості й шляхи для втечі.

На блок-постах окупанти попереджають людей, що з понеділка в’їзд/виїзд на територію так званих лднр буде закритий, а також що борівчани не зможуть більше їздити у Сватове та Старобільськ.

На Борівщині продовжується тиск з боку окупантів на місцевих підприємців і фермерів. У тих, хто не погоджується повертатися на окуповані території та співпрацювати з окупаційною владою, забирають приміщення, майно, бізнес.

Магазин «М’ясокомбінат «М’ясний», який належить богодухівському підприємцю та завжди користувався популярністю серед борівчан, за сприяння рашистів вже зайняв інший «господар».

По Боровій окупанти шукають банківських працівників, щоб використовувати приміщення банківських відділень для своїх цілей. Натомість банківська система ніяк не може працювати без зв’язку та інтернету. А українська банківська система не працює на окупованих територіях.

«Випускникам шкіл на окупованих територіях, яких вони позбавили можливості повноцінно завершити навчання, вчасно отримати документи про здобуття загальної середньої освіти та вступити до омріяних вишів, загарбники пропонують продовжувати навчання у закладах так званих лднр. Та загальновідомим є той факт, що дипломи вузів самопроголошених недореспублік не визнаються ніде у світі і навіть у росії нещодавно заявили, що лише готуються їх визнати, але, як кажуть у народі, це не точно», — повідомляють в Борівській селищній раді

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: