В Борівській ОТГ на Харківщині зникли гауляйтери

21:47  |  06.07.2022
В Борівській ОТГ на Харківщині окупанти забирають у місцевих мобільні телефони

Станом на 6 липня Борівщина перебуває під тимчасовою окупацією рф. За даними аеророзвідки, продовжується рух ворожих військових колон через територію громади, кількість російських військ постійно змінюється. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Наразі найбільше скупчення військової техніки та живої сили противника спостерігається у Боровій, Пісках-Радьківських, Підлимані, Новоплатонівці. Розміщуються здебільшого у лісовій зоні, на території фермерських господарств та складських приміщень, в адміністративних будівлях та дворах.

Бойові дії на території громади не ведуться, але в місцях зосередження окупаційних військ час від часу стаються вибухи боєприпасів та загоряння техніки.

«Рашисти на окупованих територіях поводяться по-різному. Здебільшого людей не чіпають. Але відомі випадки пограбувань покинутих помешкань та складських приміщень, до яких частенько долучаються і місцеві мешканці, схильні до крадіжок, пияцтва і аморального способу життя. Награбоване російські військові вимінюють на самогон, м‘ясо, інші продукти харчування тощо. У стані алкогольного сп’яніння вони поводяться непередбачувано, погано себе контролюють і не здатні адекватно оцінювати ситуацію. Один з прикладів — спроба перетнути на вантажівці зруйнований місток через Оскільське водосховище. Також є інформація про підвищену увагу окупантів до родин військовослужбовців, учасників АТО, тероборони тощо», — повідомили в селищній раді.

Повідомляється, що незрозуміла ситуація з окупаційним керівництвом громади. Спочатку залишив свій пост військовий комендант Сергій Роздорожний (за деякою інформацією, він був переведений в Лиман), тепер у невідомому напрямку зник призначений росіянами цивільний керівник Андрій Семашко.

Натомість керувати процесами під наглядом росіян намагаються місцеві зрадники та колаборанти, які активно агітують земляків переходити на бік окупантів та виходити на роботу до органів окупаційної влади.

«Закономірно, що на це погоджується здебільшого маргіналізований контингент з сумнівною репутацією, тож і результати їхньої роботи передбачувано будуть відповідними», — повідомляють в селищній раді.

На Борівщині так само немає мобільного зв’язку та інтернету, не працює банківська система, неможливо перевести гроші у готівку чи розрахуватися карткою. Люди продовжують виживати без пенсій і зарплат із захмарними цінами на продукти харчування та ліки.

«Тож дехто від безвиході у такій ситуації приймає рішення працювати на окупантів, хоча ще не відомо жодного випадку виплати російської зарплати на Борівщині. Водночас, окупаційна влада моніторить інформаційні ресурси Борівської громади, збирає інформацію із соцмереж, яку розміщують борівчани з вільних територій України, та намагається контролювати ці процеси, здійснюючи тиск на місцевих жителів», — повідомили в Борівській селищній раді.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: