В Борівській ОТГ на Харківщині окупанти примусили заарештованих фарбувати стовпи в російський триколор

18:17  |  08.07.2022
В Боровской громаде на Харьковщине оккупанты передислоцируются в Гороховатку

Фото: t.me/borova_gromada

Станом на 8 липня Борівщина перебуває під тимчасовою російською окупацією. За даними аеророзвідки, у Боровій та деяких інших населених пунктах громади спостерігається велике скупчення ворожих військ. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Колони російської військової техніки регулярно проходять через громаду транзитом. Бойові дії на території громади не ведуться, але останнім часом збільшилась кількість обстрілів ворожих позицій, внаслідок чого окупанти несуть втрати у живій силі та техніці.

У зв‘язку з аномальною спекою та розміщенням російських військових у лісовій зоні на окупованій Борівщині почалися лісові пожежі. Зафіксовані займання лісу поблизу сіл Піски-Радьківські та Підлиман, неподалік Борової. Біля села Нижче Солоне горіло поле ранніх зернових.

Вже деякий час громада залишається без «керівника» окупаційної влади, натомість керівні процеси намагаються здійснювати місцеві колаборанти. Інформацію про одного з них, Вадима Стецюру, колишнього поліцейського, який очолив «народну міліцію» в окупованій Боровій, вже офіційно оприлюднили правоохоронні органи.

«Найближчим часом очікується представлення нового російського «очільника» громади. За деякою інформацією, його привезуть з куп‘янського напрямку. Цікаво, що заарештованих на 15 діб правопорушників примусили фарбувати стовпи понад дорогою від Богуславки до Борової в російський триколор», — повідомили в селищній раді.

Продовжується тиск на працівників закладів освіти щодо співпраці з окупантами й підготовки до нового навчального року за російськими програмами.

«Дехто з педагогів, хто погодився на співпрацю, вже їздив у Сватове навчатися промивати дітям мізки за російськими методичками. У Борівську опорну школу завезли і видають російські підручники», — повідомляють в Борівській селищній раді.

Водночас вчителям нараховуються українські зарплати й відпускні виплати. Усім педагогам подовжили відпустки з 24 до 56 днів. З 1 вересня тим освітянам, хто вийде на роботу під керівництвом окупаційної влади, усі нарахування від української влади будуть припинені, а трудові відносини з ними будуть розірвані.

«На окупованій Борівщині починаються жнива — збір ранніх зернових культур. Далеко не всі аграрії, хто зміг виростити цей урожай, зможуть його зібрати і, тим паче, реалізувати. Перше зерно, що вже почали збирати, звозять на склади. Натомість, росія в себе вже анонсує урожайність 2022 року на рівні 70-80 центнерів з гектару. Прогнозовано, що вони планують показати такий високий рівень урожайності за рахунок краденого українського зерна», — йдеться в повідомленні селищної ради.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: