В Борівській ОТГ на Харківщині окупанти контролюють телефонні розмови місцевих

17:32  |  21.06.2022
На территории Боровской ОТГ оккупанты обустроили полигон для обучения своих новобранцев

Фото: t.me/borova_gromada

Станом на 21 червня Борівщина перебуває під тимчасовою окупацією рф. Бойові дії на території громади не ведуться, але постійно чутно звуки обстрілів та вибухів з ізюмського та лиманського напрямків. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

За даними аеророзвідки, протягом кількох останніх днів у різних населених пунктах Борівщини та поблизу значно збільшилась кількість живої сили окупантів та ворожої техніки. Вони є практично в усіх частинах нашої громади. Крім того, багато ворожих підрозділів проходять через Борівщину транзитом у напрямку Донецької області.

Окупанти продовжують насаджувати свою владу на захоплених територіях та намагаються залучити до співпраці все більше людей. Дехто погоджується з відчуття безвиході та через відсутність засобів до існування.

«Втім, якщо працівники бюджетних установ та деяких підприємств продовжують отримувати українські зарплати на свої банківські рахунки, а пенсіонерам нараховуються українські пенсії, від росіян ще ніхто жодних виплат на Борівщині не отримав», — йдеться в повідомленні селищної ради.

Через окупацію банківська система на території громади не працює, тож люди не можуть отримати «на руки» нараховані їм гроші. Водночас товари, які завозяться в місцеві магазини з росії та території так званих «лднр», коштують у кілька разів дорожче, ніж подібні на вільних територіях України.

Повідомляється, що жителі Борівщини намагаються виживати шляхом домашнього господарства або їздять у Сватове чи Старобільськ, де є можливість перевести гроші у готівку за 20% та більше від загальної суми коштів.

«Це призводить до ще більшого зубожіння місцевого населення, оскільки на тлі зростання цін ще треба витратити гроші на дорогу і віддати 20% власних грошей за те, щоб їх отримати. Найважче у цій ситуації пенсіонерам і людям з особливими потребами, які за станом здоров‘я не можуть доїхати до Сватового чи Старобільська і залишаються заручниками ситуації», — повідомили в Борівській селищній раді.

На території окупованої громади, як і раніше, відсутній мобільний зв‘язок та інтернет. Місця, де час від часу людям вдається «зловити» мережу якогось із мобільних операторів і зв‘язатися з рідними, одразу ж беруться під контроль окупантами.

«Зв‘язок там або повністю глушать, або телефонні розмови контролюються рашистами. Відомі випадки, коли у людей забирали мобільні телефони у таких місцях або забороняли говорити. Якщо вам вдалося зв‘язатися зі своїми рідними з окупованих територій, будь ласка, попередьте їх про можливі небезпеки і зайвий раз нагадайте про обережність», — повідомили в селищній раді.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: