В Борівській громаді на Харківщині окупанти відбирають майно місцевих та б’ють людей

17:15  |  30.05.2022
Оккупанты обстреляли село Золочевской ОТГ в Харьковской области: погибла женщина

Керує Борівською громадою російський військовий комендант, спираючись на військову поліцію та місцевих колаборантів. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але у деяких населених пунктах громади в різній кількості перебувають російські військові. За даними аеророзвідки, найбільше зосередження живої сили та техніки противника спостерігається на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської й Донецької областей.

Останніми днями відбувається ротація російських військ у місцях їхнього розташування на території громади й всього ізюмського напрямку.

«Окупанти, які зайшли на зміну своїм попередникам, подекуди виявилися ще більше ласими до чужого майна. У Підлимані вони самовільно заселилися у найкращі будинки, користуються майном мешканців, відібрали катери, автомобілі, квадроцикли тощо, а власників, які перебували в селі, побили», — повідомили в Борівській селищній раді.

Натомість представники окупаційної влади ніяк не можуть визначитися з адміністративним устроєм на окупованих територіях. Спочатку борівчанам розповідали, що громада має увійти до складу так званої «лнр». Потім почали розповсюджувати інформацію, що Борова належить до Куп’янського району білгородської області російської федерації.

«Днями ж до Борової завітали колаборанти з Ізюма, які нині очолюють там окупаційну владу, і вважають, що Борова таки належить до Ізюмського району. Жителі ж Ізюма стверджують, що їх окупанти відносять до Донецької області. Та правда лише одна – Борівська селищна територіальна громада входить до складу Ізюмського району Харківської області України. І так буде завжди», — йдеться в повідомленні селищної ради.

Окупанти на захоплених територіях продовжують вести свою інформаційну війну, основна мета якої — зламати супротив населення і схилити до співпраці. Одним із її напрямків є демонізація законної влади та патріотично налаштованих лідерів громадської думки в очах місцевих жителів.

В окупованій Боровій керівництву громади та активістам приписують все нові й нові злочини та вигадують нісенітниці про викрадену гуманітарку, захований інсулін, вивезені готівкові гроші, нараховані неймовірно великі суми зарплат тощо.

«Подекуди навіть фабрикують якісь папірці, які видають за документи. Та все це такий самий фейк, як з документами «військовополонених», який ми нещодавно оприлюднювали. Насправді ж саме окупанти принесли на нашу землю усі ці проблеми, труднощі і руйнування», — повідомляють в Борівській селищній раді.

Люди в окупації досі залишаються без мобільного зв’язку та інтернету. У деяких населених пунктах відсутнє електропостачання. В аптеках відсутні життєво важливі ліки. В лікарні закінчується інсулін. Люди не мають можливості отримати пенсії й зарплати, оскільки в громаді не працює банківська система і ніде зняти готівку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: