УВКБ ООН надають грошові виплати постраждалим від пожежі в селі Студенок — Синєгубов (відео)

17:16  |  12.09.2024
УВКБ ООН надають грошові виплати постраждалим від пожежі в селі Студенок - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Пожежа знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова. Знищено 1620 гектарів лісового масиву.  Найбільше постраждало село Студенок. Нині на території населеного пункту працюють профільні комунальні служби, аби відновити необхідні комунікації. Міжнародні організації та волонтери надають допомогу постраждалим. В перші дні людей забезпечили гуманітарною допомогою, гігієнічними наборами, питною водою, а також потерпілі отримали виплати від УВКБ ООН – 10800 гривень. 

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в коментарі для ЗМІ в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

«Наразі люди повертаються до цього населеного пункту. За останньою інформацією більше 100 сімей вже повернулися. Там частково відновлено електропостачання. Продовжуємо відновлювати надання комунальних послуг по цьому населеному пункту. Нами було прийняте рішення щодо категорії надзвичайної ситуації по цьому випадку – це військові дії. Робимо все можливе, щоб люди подалися на компенсації за програмою єВідновлення. Процедура не відрізнятиметься. Міській владі доручено пришвидшити роботу профільних комісій, з виїздами та фіксацією», — зазначив Олег Синєгубов.

Синєгубов прокоментував рішення щодо евакуації в примусовий спосіб родин з дітьми з Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад. У зв’язку з безпековою ситуацією в частині Куп’янського району, було прийняте рішення евакуювати 269 дітей та їх батьків із 29 населених пунктів, наближених до лінії зіткнення. Евакуйованих забезпечуватимуть усім необхідним – гуманітарною допомогою, юридичним супроводом, фінансовою підтримкою, а також забезпечуватимуть тимчасовим житлом за потреби.

«Маємо убезпечити наших громадян від дій російських окупантів на цьому напрямку. Це профілактичні кроки, тому що констатуємо велику кількість бойових зіткнень на Куп’янщині та обстріли керованими авіабомбами. Евакуаційні заходи триватимуть допоки усі родини із визначених населених пунктів не будуть евакуйовані», — зазначив Олег Синєгубов.

Також на засіданні Ради оборони області ухвалили рішення про проведення виборів ректорів вищих навчальних закладів регіону. Основна умова – наявність укриттів для процесу голосування.

«Враховуючи, що ця інформація буде публічною на сайті Міністерства освіти і науки України, на сайтах самих навчальних закладів, то маємо враховувати безпекову ситуацію. Також рекомендували ВИШам проводити ці заходи на інших територіях, інших областей, враховуючи в тому числі безпекову ситуацію», — додав начальник Харківської ОВА.

Крім того, на засіданні Ради оборони погодили можливість офлайн-навчання або освітнього процесу в змішаному форматі у закладах професійно-технічної або фахової передвищої освіти. Поновити такі форми навчання зможуть заклади Красноградського району за наявності найпростіших укриттів, згоди учнів чи їх батьків, а також розпорядження установи.

«На території Харківської області 64 заклади профтехосвіти. Зараз мова йде про те, що один навчальний заклад розпочне навчання в змішаній формі. Мова йде про Красноградський район», — повідомив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: