Упродовж травня на Харківщині зможуть повернути світло для майже 4000 споживачів

17:56  |  02.05.2023
Упродовж травня на Харківщині зможуть повернути світло для майже 4000 споживачів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Роботи з відновлення електропостачання в регіоні ведуться в посиленому режимі. Про це повідомили в Харківській ОВА.

Нагальною потребою є розмінування ліній електропередач. У квітні піротехніки оглянули та розмінували 290 км мереж. Це дозволило полагодити 72 км пошкоджених магістралей та відновити електропостачання до 3 населених пунктів Балаклійської громади. Світло отримали понад 2100 споживачів.

«Продовжуємо посилено співпрацювати з «Харківобленерго» та усіма профільними службами, аби електрики отримували всі необхідні матеріали для ремонту та обслуговування мережі і повернення світла на деокупованих територіях регіону. Залучаємо з інших регіонів країни спецтехніку для піротехнічних підрозділів», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Над відновленням електропостачання на Харківщині працюють 64 бригади «Харківобленерго». У відомстві зазначають, що працівників вистачає і темпи відновлення світла збільшаться за сприятливих погодних умов.

«У травні плануємо подати світло 3500-4000 абонентів області. Як і планували, незабаром відновимо електропостачання до Гракового Чугуївського району. Також маємо амбітні плани вже у травні подати світло до Руської Лозової», — додав перший заступник Голови правління, технічний директор «Харківобленерго» Олексій Ганус.

Для посилення піротехнічних підрозділів у розмінуванні критичної інфраструктури Харківщина отримала машини MV-4. Незабаром на потреби саперів мають передати ще 2 спецавтівки MV-10.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: