Управління соцзахисту Харкова перераховують розмір виплат громадянам

12:31  |  02.07.2022
В Харьковской области более 33 тысяч наемных работников и ФЛП смогут получить помощь 8000 грн в связи с карантином

У зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму фахівці управлінь соціального захисту населення міста Харкова перераховують розміри раніше призначених допомог.

Зокрема, в  Основ’янському районі такий перерахунок  провели 1090 мешканцям району та донарахували допомогу на загальну суму 85 327 грн. Мова йде про допомогу таким категоріям громадян:

  • у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • допомога на дітей одиноким матерям;
  • допомога на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням, дітям-сиротам, тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • державна соціальна допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, дітям, яким не встановлено інвалідність;
  • малозабезпеченим сім’ям.

Також перерахунок провели для отримувачів щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею компенсації фізичним особам за надання соціальних послуг.

Зазначимо, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2022 рік», для основних соціальних і демографічних груп населення розмір прожиткового мінімуму  складає: для дітей віком до 6 років — 2201 грн; для дітей віком від 6 до 18 років — 2744 грн; працездатних осіб — 2600 грн; осіб, які втратили працездатність, — 2027 грн.

Більш детальну інформацію щодо перерахунку соціальних виплат можна отримати за тел.: 725 31 93, 725 31 94.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: