Управління Харківської єпархії УПЦ (МП) не має претензій до СБУ

19:37  |  12.12.2022
СБУ виявила на території Харківської єпархії УПЦ (МП) сотні тисяч готівки, прокремлівську літературу та сухпайки окупантів

Фото: ssu.gov.ua

10 грудня на території храмів та Управління Харківської єпархії Української Православної Церкви співробітниками Служби безпеки України спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України були проведені контррозвідувальні (безпекові) заходи. На початку проведення на місця вказаних заходів, без будь-яких перешкод зі сторони правоохоронних органів, були допущені адвокати Управління єпархії. Про це повідомили в пресслужбі Харківської єпархії УПЦ (МП).

Повідомляється, що під час заходів зі сторони співробітників правоохоронних органів до духовенства та парафіян не застосовувались будь-які насильницькі дії, а також дій, які б перешкоджали здійсненню богослужінь.

«Претензії та зауважень щодо дій співробітників СБУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України зі сторони Управління Харківської єпархії відсутні. Додатково повідомляємо, що Управління Харківської єпархії Української Православної Церкви буде продовжувати співпрацю з правоохоронними органами України та за першою вимогою надаватиме доступ до церковних приміщень», — повідомили в Харківській єпархії УПЦ (МП).

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що СБУ виявила на території Харківської єпархії УПЦ (МП) сотні тисяч готівки, прокремлівську літературу та сухпайки окупантів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: