«Укрзалізниця» відправила в перший рейс поїзд-кухню із Києва до Харкова та Ізюма

21:12  |  23.11.2023
«Укрзалізниця» відправила в перший рейс поїзд-кухню із Києва до Харкова та Ізюма

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

«Укрзалізниця» 23 листопада відправила в перший рейс унікальний поїзд-кухню. Цей поїзд вирушив із Києва до Харкова та Ізюма в День подяки — традиційне американське родинне свято. Про це повідомила пресслужба компанії.

Там нагадали, що місяць тому «Укрзалізниця» завершила створення першого у світі унікального поїзда-кухні, який має потужності для виробництва приблизно 10 тисяч порцій їжі на день в автономному режимі.

Food Train — це соціальний проєкт, який «Укрзалізниця» впроваджує разом із Фондом Говарда Баффета. У поїзді сьогодні готують святкові страви: запечену індичку та гарбузовий пиріг.

Всю приготовлену в поїзді їжу передадуть на знак подяки тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліціянтам, медикам, залізничникам. Страви з Food Train через волонтерів також передадуть мешканцям міст, які цього потребують.

«Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто кожного дня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині», — зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

У складі поїзда 6 вагонів:

  • генераторний вагон;
  • вагон-холодильник із морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон із холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон із гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та помповою станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: