Украина будет вынуждена внедрять ограничения для невакцинированных — нардеп

10:52  |  02.08.2021
В Харьковской области разыскали всех, кто недавно вернулся из-за границы и нарушил режим самоизоляции

Украина будет вынуждена внедрять ограничения для невакцинированных граждан. Об этом сообщил народный депутат, глава парламентского комитета по вопросам здоровья нации Михаил Радуцкий на своей странцие в Facebook.

По его словам, Украина в будущем будет вынуждена вводить ограничения для невакцинированных граждан.

МОЗ уже анонсировал, что в случае ухудшения эпидемиологической ситуации работать будут школы, где вакцинировано не менее 80% учителей (в настоящее время привита только половина педагогов от общего количества).

«На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель. Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але на позаминулому тижні ми отримали більше 2 млн. вакцин, на минулому тижні більше 2.5 млн. Вакцинація відкрита для всіх бажаючих. Підприємствам пропонуємо подавати заявку, замовляти мобільну бригаду і вакцинувати співробітників просто на робочому місці. Тому тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу», — говорится в сообщении Радуцкого.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: