Учасники бойових дій та їхні родини з Харківщини отримують підтримку завдяки програмі «Власна справа» в межах ініціативи єРобота

13:02  |  09.08.2024
Учасники бойових дій та їхні родини з Харківщини отримують підтримку завдяки програмі «Власна справа» в межах ініціативи єРобота

Фото: kharkivoda.gov.ua

Від початку дії програми «Власна справа» в межах ініціативи єРобота грант отримали 8 учасників бойових дій та членів їх сімей на загальну суму майже 4,5 мільйона гривень. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Підтримка учасників бойових дій та членів їх сімей – один із пріоритетних напрямків роботи Харківської ОВА. Окрім обласних програм підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, держава створює особливі умови для розвитку власної справи, що позитивно впливає на ветеранів. Продовжуємо працювати на усіх рівнях, аби підприємництво на Харківщині розвивалося та посилювало економіку області», — зазначив Олег Синєгубов.

Віктор Трубчанов до повномасштабного вторгнення займався деревообробною справою. Після 24 лютого 2022 року вступив до лав ЗСУ та боронив країну від російських окупантів. Опісля повернення до цивільного життя продовжив розвивати власну справу.

«Я почав відновлювати свій бізнес. Дуже важко було, звичайно, тому що тут нічого не залишилось. Але за допомогою програми «Власна справа» вдалося отримати грант на 1 мільйон гривень. Ці кошти допомогли придбати необхідне обладнання. Також однією з умов гранту було створення 4 робочих місць. Мабуть, це була найважча складова, адже підходящих кандидатів ми шукали майже пів року», — розповідає підприємець.

На отримані кошти Віктор Трубчанов придбав вантажівку з маніпулятором для перевезення продукції, пилоутримувач та деревину.

«Зібрати усі необхідні документи та написати грант було непросто, адже я з цим раніше ніколи не стикався. За допомоги консультацій фахівців обласного центру зайнятості нам вдалося правильно оформити документи, отримати грант та розвиватися. Головне не боятися і робити своє», — додає Віктор Трубчанов.

В межах програми єРобота, учасники бойових дій та члени їх родин можуть отримати до 1 мільйона гривень коштів на розвиток власної справи чи створення нового бізнесу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: