У звільнених Липцях і Черкаських Тишках на Харківщині почали видавати пенсії

11:39  |  20.09.2022
У звільнених Липцях і Черкаських Тишках на Харківщині почали видавати пенсії

Фото: kharkivoda.gov.ua

19 вересня «Укрпошта» вперше після деокупації привезла жителям сіл Липці та Черкаські Тишки Харківського району пенсійні виплати.

Забезпечити населення звільнених громад Харківщини всіма виплатами, що нараховувалися протягом всього часу окупації, – одне з першочергових завдань, яке ставить начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, у Липцях протягом одного дня видали пенсії більш ніж 250 особам. Також жителям звільнених сіл виплатили одноразову допомогу від Червоного Хреста – по 1200 гривень.

«Залишилося небагато людей, більшість виїхали, але ми виплатимо все тим, хто продовжує проживати на деокупованих територіях. Усього нам спрямували 200 виплат для громадян у звільнених населених пунктах. Отримують відразу пенсії та кошти від Червоного Хреста», – прокоментував керівник Харківської дирекції «Укрпошти» Юрій Савченко.

Також він зазначив, що всі, у кого були оформлені картки, безперешкодно отримували пенсії на них. Іншим змогли видати лише зараз.

Наразі продовжують видавати пенсії жителям звільненої Балаклії, на черзі – Вербівка, Козача Лопань, Савинська, Старосалтівська та Золочівська громади. До решти деокупованих населених пунктів «Укрпошта» зможе доставити пенсії після дозволу військових.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: