У звільнених Ізюмі та Куп’янську на Харківщині затримали колаборантів, які працювали на окупантів

11:49  |  15.09.2022
У звільнених Ізюмі та Куп’янську на Харківщині затримали колаборантів, які працювали на окупантів

Фото: dbr.gov.ua

У звільненому Ізюмі вдалося викрити та затримати двох зрадників з числа вже колишніх працівників правоохоронних органів. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Посадовиця місцевої податкової служби після початку війни продовжила роботу вже в окупаційній адміністрації росіян. Вона займалася підбором кадрів для окупаційної міської ради Ізюма, передавала інформацію про місцевих патріотів України.

Щоб віддячити росіянам за довіру жінка не пропускала масових заходів, де з гордістю розповідала прокремлівським пропагандистам, як їй добре стало жити. Сюжети з її інтерв’ю рясніли в ефірах російських каналів.

Інша зрадниця вступила до лав так званої «народної міліції». Вона вмовляла своїх колишніх колег з Ізюмського відділу поліції так само переходити на службу до окупантів. Також вона показала загарбникам, де розташовані усі державні органи міста.

Інша громадянка України пішла працювати в створену окупаційною владою податкову структуру в Куп’янську. Вона займалася тим, що відбирала гроші у населення на користь окупантів під виглядом стягнення податків.

Усім трьом особам повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. Процесуальне керівництво досудовими розслідуваннями здійснює Харківська обласна прокуратура.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: