У захисній споруді Люботина проводять внутрішні роботи (відео)

11:25  |  26.01.2024
У захисній споруді Люботина проводять внутрішні роботи

Фото: kharkivoda.gov.ua

Будівництво бомбосховища у Люботині розпочалося на початку жовтня 2023 року, об’єкт готовий вже на 60%.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, бомбосховище розраховане на 400 осіб – це повністю забезпечить потреби закладу.

«У 2023 році в захисній споруді були завершені бетонні роботи, також виконана теплоізоляція. Цей об’єкт має гарні темпи будівництва, плануємо до нового навчального року завершити та підготувати для навчання. Наша мета – створити безпечне середовище у кожному закладі. Окрему увагу приділяємо безбар’єрному простору, зокрема, облаштуємо ліфт для маломобільних груп населення», – зазначив Синєгубов.

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 72,9 мільйона гривень. Будівництво відбувається за кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету.

«Наразі займаємося внутрішніми оздоблювальними роботами, кладку цегли вже завершили. Також влаштовуємо захисну бетонну стяжку. Надалі плануємо виконати гідроізоляційні роботи, благоустрій, утеплення. Серед особливостей у будівництві можемо зазначити, що глибина закладання споруди – від 4 до 7 метрів, в залежності від рівня наявного ґрунту. Зробили стіни завтовшки 400 міліметрів та посилене армування», – прокоментував виконавець робіт Владислав Худокормов.

Він додав, що фахівці працюють навіть при мінусових температурах завдяки трансформаторам для обігріву бетону.

Освітній заклад, на території якого зводять бомбосховище, у травні 2022 року піддався ворожим обстрілам. Тоді, як розповіла директорка Світлана Волчкова, було 4 «прильоти».

«Ми мріємо повернутися до навчання, але розуміємо, що з таким сусідом – це дуже складно. І тому вважаємо, що саме ця захисна споруда є запорукою збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу, адже безпека є першочерговою», – сказала Світлана Волчкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: