У ЦВК відповіли чи буде Зеленський легітимним після 5 років на посаді

16:18  |  06.03.2024
Зеленський: Під час контрнаступу ЗСУ взяли в полон сотні росіян

Фото: president.gov.ua

У Центральній виборчій комісії заявили про відсутність будь-яких проблем із легітимністю президента України Володимира Зеленського після закінчення п’яти років на посаді. Про це йдеться в офіційній відповіді ЦВК на запит видання «Главком».

Як зазначила комісія, Володимир Зеленський має виконувати свої повноваження до вступу на посаду новообраного президента. Глава держави також не може передавати свої повноваження іншим особам або органам.

«В умовах воєнного стану забороняється проведення загальнодержавних та місцевих виборів (частина перша статті 19 Закону України Про правовий режим воєнного стану)», — йдеться у повідомленні.

У ЦВК відповіли чи буде Зеленський легітимним після 5 років на посаді У ЦВК відповіли чи буде Зеленський легітимним після 5 років на посаді У ЦВК відповіли чи буде Зеленський легітимним після 5 років на посадіВодночас вибори президента мають бути призначені упродовж одного місяця після завершення воєнного стану.

У ЦВК наголосили, що тему “20 травня” може використовувати Росія для того, щоб розпалити ворожнечу та підірвати довіри до влади всередині країни.

«На сьогодні в умовах відсічі та стримування Україною збройної агресії рф ворог застосовує всі можливі механізми та способи, зокрема й в інформаційному просторі, для погіршення ситуації та розпалювання ворожнечі всередині країни, підриву довіри громадян до влади», – резюмували в комісії.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: