У ТрО Харківщини розповіли історію дівчини, яка перенесла онкологію та пішла на війну

13:21  |  01.02.2023
У ТрО Харківщини розповіли історію дівчини, яка перенесла онкологію та пішла на війну

Фото: facebook.com/226ob127obr

Дівчина з позивним «Скрепка» родом із Коростеня, Житомирської області. У перші дні війни поїхала в Харків, щоб боронити українське місто від росіян. Історію Анни розповіли у пресслужбі 226 батальйону 127 Окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

«Я патріотка», — говорить Анна та показує тату з гербом України. Зазвичай, дівчина завжди з макіяжем, охайна. При цьому, спрямована долати перешкоди.

У боротьбі з онкологією — перемогла. Тепер налаштована перемогти у війні, створити сім’ю та бути прикладом для своїх майбутніх дітей. Вважає, що зараз саме той час — коли всі українці повинні згуртуватися та дати прочуханки росії.

«Початок війни, транспорт не ходить. Дивилася відео про Бучу і Ірпінь, підірвало, не змогла сидіти вдома, щось перевернулося всередині, на очах вбивства людей та дитячий плач. З Коростеня до Вінниці електричкою, добу прожила на вокзалі, звідти поїздом до Харкова з рюкзаком за плечима. Рвалась захищати «неньку». Поїхала туди, де вважала себе необхідною, — розповідає «Скрепка».

З 8 березня дівчина була прийнята на службу діловодом до групи логістики. До війни працювала оператором в інтернет-компанії.

Змалку захоплюється зброєю та любить полювання, влучно стріляє. Тож за власним бажанням перейшла стрільцем в бойову роту та зараз знаходиться на передовій, захищаючи кордон.

У підрозділі кажуть, до війни дівчина поборола онкологію. Тепер налаштована перемогти у війні, створити сім’ю та бути прикладом для своїх майбутніх дітей. Після війни планує залишитися в ЗСУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: