У супроводі окупантів вивозив ліс для будівництва фортифікаційних споруд проти української армії на Харківщині: підозрюється лісничий

15:35  |  03.04.2023
У супроводі окупантів вивозив ліс для будівництва фортифікаційних споруд проти української армії: підозрюється лісничий

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру лісничому Великобурлуцького лісництва держпідприємства «Куп’янське лісове господарство». Під час захоплення регіону російськими військами він забезпечував загарбників деревиною для укріплення їхніх бойових позицій. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Після захоплення частини Харківської області для будівництва фортифікаційних споруд загарбники на базах місцевих лісництв почали створювати окупаційні лісгоспи.

Зокрема, після окупації селища Великий Бурлук загарбники звернулися з пропозицією до місцевого лісничого. Той, не вагаючись, вирішив працювати на окупантів та був призначений керівником лісгоспу.

Зрадник забезпечував військових рф деревами для будівництва та займався підбором кадрів для роботи на лісосіках.

Поки окупанти будували бліндажі, він отримував заробітну платню в рублях. Коли ж регіон звільнили – втік слідом за своїми кураторами.

Лісничий підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: