У студії Національного марафону Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в регіоні (відео)

15:16  |  04.03.2024
У студії Національного марафону Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в регіоні

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник ХОВА Олег Синєгубов 4 березня долучився до прямого ефіру Національного марафону «Єдині новини».

«Купʼянщина залишається найгарячішим напрямком. Напередодні по Куп’янську вперше зафіксували удар КАБами з касетними зарядами. Це збільшує зону враження і становить ще більшу загрозу для цивільних людей. Саме тому виносимо на Раду оборони області питання примусової евакуації родин з дітьми», – зазначив начальник Харківської ОВА.

Окрім того, він наголосив, що наразі переходять до третього етапу будівництва фортифікаційних споруд.

«Харківська область над фортифікаціями працює з 2022 року. Зокрема, коли звільняли Харківщину, то відразу будували споруди за нашими військовими, тому що основне завдання було не лише звільнити населені пункти, а й потім втримати їх. Звичайно, маємо потенційні загрози з північного, північно-східного напрямку, тобто з усього прикордоння з рф. Президент України поставив завдання щодо укріплення області й подальшого підвищення обороноздатності», – сказав Синєгубов.

Також під час телемарафону обговорили результати візиту Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на Харківщину.

«Президент особисто контролює ту ситуацію, яка у нас є на Куп’янсько-Лиманському напрямку, спілкується із військовими й фактично відвідує передові позиції. Цей візит для нас був знаковий, оскільки міжнародним партнерам маємо показувати все, що відбувається на Харківщині, все, що ворог тут накоїв. Під час візиту були підписані дуже важливі міжнародні угоди щодо безпеки. Окрім того, Президент поставив завдання, зокрема, нашим військовим, працювати над безпечним середовищем Харківщини, посилюючи протиповітряну оборону тощо», – наголосив начальник ХОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: