У співпраці з міжнародними благодійними організаціями на Харківщині активно триває робота з відновлення об’єктів ЖКГ

14:55  |  02.02.2024
У співпраці з міжнародними благодійними організаціями на Харківщині активно триває робота з відновлення об'єктів ЖКГ

Фото: kharkivoda.gov.ua

На сьогодні в області опалюється понад 99% запланованих до включення житлових будинків, 100% закладів охорони здоров’я та дошкільних закладів, а також 99% закладів освіти. Про це в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«У співпраці з міжнародними партнерами Харківська ОВА та органи місцевого самоврядування відновили близько 60% об’єктів теплопостачання, майже 40% теплових мереж, 22% об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф», – розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За словами заступника директора Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Едуарда Ярового, за підтримки міжнародних партнерів громадам Харківської області передали 656 електрогенераторів; до міста Чугуїв доправили когенераційні установки для 2 котелен; модульну котельню на твердому паливі передали для м. Барвінкове Ізюмського району.

Для забезпечення жителів Старосалтівської та Чугуївської громад питною водою донорські організації передали 2 системи фільтрації, а для Циркунівської – пересувну очисну станцію. Аналогічне обладнання встановили й у Харкові.

В Зачепилівській та Роганській громадах звели 4 водонапірні вежі, у двох селах Чугуївського району роботи з встановлення веж тривають.

Він також додав, що для забезпечення питною водою під час тривалого відключення електроенергії у Солоницівській і Безлюдівській громадах та місті Харків пробурено й облаштовано понад 70 свердловин.

Наразі проводиться реконструкція водоводів і каналізаційної насосної станції в Ізюмській та Балаклійській громадах, а в Липецькій – тривають підготовчі роботи для капітального ремонту водопровідних мереж.

У 2024 році в межах співпраці Харківської ОВА, Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС), ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції та інших благодійних організацій запланована низка проєктів у сфері відновлення ЖКХ області, зокрема: постачання спеціалізованої техніки на підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, будівництво станції очищення води в Есхарі Чугуївського району, поставка 2 твердопаливних котелень для Барвінківської громади тощо, розповів Едуард Яровой.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: