«У штурм ідуть по 50–100 людей»: у ЗСУ розповіли про дії окупантів на Куп’янському напрямку

15:27  |  12.10.2023
«У штурм ідуть по 50–100 людей»: у ЗСУ розповіли про дії окупантів на Куп’янському напрямку

Росіяни активізували наступ на Куп’янському напрямку та використовують тактику, при якій не жалкують особовий склад і техніку. Про це повідомив начальник пресслужби штурмової бригади «Сталевий кордон», підполковник Іван Шевцов в етері «Радіо Свобода».

За його словами, під час однієї такої атаки в наступ ідуть від 50 до 100 російських військових. Ситуацію на цьому напрямку він назвав досить напруженою, але контрольованою.

«У напрямку Іванівки, Синьківки та з Макіївського напрямку ворог активізував свої дії. І зараз він проводить так звані м’ясні штурми. Тобто, не жалкуючи особовий склад, не жалкуючи техніки, ворог іде на штурм», — зазначив Шевцов.

Він уточнив, що під час одного штурму рф використовує від 50 до 100 людей, які намагаються прорвати оборону. Водночас Шевцов наголосив, що росіянам це не вдається, а їхня техніка палає.

Начальник пресслужби штурмової бригади зазначив, що мета російських військових на цій ділянці фронту — захопити місто Куп’янськ, село Куп’янськ-Вузловий, а також досягти лівого берега річки Оскіл.

«До лівого берега річки Оскіл вони хочуть дійти зараз, поки є сприятливі погодні умови, поки техніка може пройти. І саме Куп’янськ і Куп’янськ-Вузловий для них є важливими напрямками через те, що там є залізничний вузол і це для них стратегічні об’єкти», — розповів Шевцов.

За його словами, жодної позиції військові з бригади «Сталевий кордон» не втратили. З боку рф на Куп’янському напрямку воюють бійці загонів «Шторм», сформованих із колишніх російських в’язнів, є також 1 та 25 армії рф.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: