У селищі П’ятихатки відновлюють зруйновані обстрілами водоводи

16:48  |  21.09.2022
У селищі П'ятихатки відновлюють зруйновані обстрілами водоводи

Фото: city.kharkov.ua

Служба водопровідних мереж селища П’ятихатки комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» переклала понад 80 м зруйнованих обстрілами трубопроводів. Як повідомив начальник служби водопровідних мереж селища П’ятихатки Віталій Коваленко, селище сильно обстрілювали – зруйновані будинки, дуже постраждали мережі водопостачання.

За його словами, у лютому-березні робітники тільки відключали воду, щоб запобігти розморожуванню труб і зберегти будівлі від заливання, а з настанням тепла почали відновлювальні роботи.

Начальник служби зазначив, що зруйновані трубопроводи ремонтують комплексно – одночасно чистять та відновлюють оглядові колодязі, замінюють агрегати та перевіряють пожежні гідранти.

«Відновили мережі завдовжки 81 м на двох зруйнованих ділянках на вул. Академічній після прямих влучень снарядів. Наразі виконуємо перекладку ще однієї постраждалої ділянки водоводу. Після обстрілів та вибухів обсяг ремонтів дуже великий, багато земляних та підготовчих робіт, але до кінця тижня плануємо завершити реконструкцію та відновити водопостачання», — наголосив Віталій Коваленко.

За його словами, всього бригада обслуговує понад 15 км мереж, 203 оглядові колодязі та 120 пожежних гідрантів, а також понад 270 запірних засувок. Також бригада відповідальна за подачу води до селища Лісове, де водогін зруйнований практично повністю і поки що відновленню не підлягає.

Щоб не залишати мешканців без води, ухвалено рішення двічі на тиждень доставляти воду автоцистерною.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: