У разі обов’язкової евакуації жителів Харківщини забезпечать транспортом і тимчасовим житлом — Синєгубов (відео)

17:03  |  29.08.2022
У разі обов’язкової евакуації жителів Харківщини забезпечать транспортом і тимчасовим житлом - Синєгубов

В ефірі національного телемарафону начальник Харківської ОВА розповів, як область готується до можливої обов’язкової евакуації населення.

Зокрема, як повідомив начальник ХОВА, на сьогодні в регіоні відпрацьовують план евакуації на випадок, якщо в цьому буде необхідність, із трьох громад Харківщини — Золочівської, Дергачівської та Чугуївської.

“У нас в абсолютно плановому режимі проходить підготовка до таких заходів. Наразі підстав для обов’язкової евакуації в Харківській області з тих територій, які підконтрольні ЗСУ, немає”, — наголосив Олег Синєгубов.

Він зазначив, що обов’язкове вивезення людей можливе з населених пунктів, де або безпосередньо можуть проходити бойові дії, або є ризик окупації, або є вірогідність, що взимку за низьких температур буде пошкоджено критичну інфраструктуру й теплоносій не подаватиметься до помешкань.

Також начальник ОВА зауважив, що евакуйованих забезпечать транспортом.

“Ми визначили людей, які зможуть евакуюватися власним автотранспортом, яких ми зможемо евакуювати автобусами і тих, кому буде потрібний спецтранспорт — це люди з інвалідністю або які з інших причин самостійно пересуватися не можуть”, — сказав Олег Синєгубов.

Крім того, за його словами, вже визначено населені пункти, які тримають у резерві місця для тимчасового розміщення жителів Харківщини — саме на випадок, якщо буде потреба в обов’язковій евакуації.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що перед осінньо-зимовим періодом евакуація населення, крім Золочівської громади, може торкнутися жителів Харківського та Чугуївського районів. Йдеться про евакуацію не менш як 350 тисяч людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: