У природних екосистемах Харківщини минулого тижня спалахнуло 293 пожежі (відео)

17:24  |  26.08.2024
У природних екосистемах Харківщини минулого тижня спалахнуло 293 пожежі

Фото: facebook.com/DSNSKHARKIV

На території Харківської області за минулий тиждень 19 з 293 пожеж в природних екосистемах охопили лісові масиви. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«23 серпня виникла та наразі триває лісова пожежа поблизу міста Балаклія Ізюмського району. Там горить хвойна підстилка на площі 90 га. До гасіння пожежі залучено близько 90 рятувальників та 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки. 24 серпня під час гасіння цієї лісової пожежі на ворожому боєприпасі підірвалася пожежна автоцистерна. Постраждало двоє наших рятувальників, їх негайно було госпіталізовано до лікарні», — зазначає Євген Василенко.

Наразі ще триває ліквідація 6 лісових пожеж в Ізюмському районі області.

Цивільне населення Харківщини продовжує страждати від обстрілів. За тиждень підрозділи ДСНС 60 разів залучалися до гасіння пожеж, спричинених ворожими ударами.

У результаті російських атак загинули люди, пошкоджено житло, інфраструктуру або цивільні підприємства у Харківському, Ізюмському, Чугуївському, Богодухівському, Куп’янському районах. Рятувальники працюють під постійною загрозою, надаючи допомогу постраждалим та ліквідовуючи наслідки обстрілів.

Крім цього, за минулий тиждень саперами ДСНС було знешкоджено 643 ворожих боєприпасів.

Загалом, цифра виявлених та знешкоджених з початку війни вибухонебезпечних предметів в області наближається до 100 тисяч.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: