У Первомайському на Харківщині провели лотерею на ремонт ліфтів

17:09  |  01.08.2023
У Первомайському на Харківщині провели лотерею на ремонт ліфтів

Фото: Первомайська міська рада

У Первомайському Харківської області міська рада провела жеребкування, щоб визначити 10 підʼїздів, де відремонтують ліфти. Переможцями визнали представників будинків, які витягли з мішка Святого Миколая зелені кульки. Всього у Первомайському потребують ремонту ліфти у 39 під’їздах. Про це повідомляє «Суспільне Харків».

«Там немає таких, де якоїсь однієї деталі не вистачає. Потребується повна реконструкція з заміною станції, лебідки, і вартість кожного такого обʼєкта — близько мільйона гривень», — сказав міський голова Микола Бакшеєв.

За його словами, у Первомайському вирішили обрати такий формат визначення ліфтів, які будуть ремонтувати, бо наразі відновити усі 39 не можуть. Від кожного будинку, який потребує ремонту ліфта, на зустрічі було кілька представників.

«Це незвичне для України рішення, бо такі рішення розподіляються в кабінетах. Тобто, за заявами, побажаннями, особистими симпатіями. Людей дуже багато, й у всіх питання забезпечення ліфтами стоїть дуже гостро. Ліфти не працюють понад 25 років», — розказав Микола Бакшеєв.

Відновлювання ліфтів у будинках, які перемогли в лотереї, не входить у повноваження міськради, сказав Бакшеєв, однак ремонт проведуть, бо є на це кошти внаслідок перевиконання бюджету. На ремонт ліфтів, за його словами, виділили 10 млн гривень.

Жителька Первомайського Алла не поділяє думку, що жеребкування є справедливим способом визначення, де ремонтуватимуть ліфти: «Ні, я в це не вірю». Алла має дитину з інвалідністю та живе на восьмому поверсі у будинку з ліфтом, який не працює з 2000 року.

Він додав, що перевиконання плану може бути й в серпні, що дозволить виділити гроші на ремонт ще двох ліфтів: у підʼїздах, де проживає родина з дитиною з інвалідністю, та ветеран ЗСУ з ампутованою кінцівкою.

«Є зауваження від Спілки людей з інвалідністю, що вони повинні мати першочерговість, але в місті 4500 людей з інвалідністю включно зі мною. І вони мають різний ступінь інвалідності, крім того, є інші категорії маломобільного населення. І визначити, хто з них більш відповідний одержувач цього блага мені дуже важко», — пояснив міський голова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: