У НАТО домовилися не постачати Україні деякі види озброєння, бо бояться ризику прямої конфронтації з рф — ЗМІ

10:38  |  26.05.2022
У НАТО домовилися не постачати Україні деякі види озброєння — ЗМІ

У НАТО бояться ризику виникнення прямої конфронтації з рф, тому там вирішили не постачати Україні деякі види озброєння. Насамперед йдеться про танки та бойові літаки. Про це пише агенство «DPA», яке цитує «ZEIT ONLINE».

ЗМІ називають це неформальною домовленістю. В Альянсі бояться, що якщо почнуть передавати Україні це озброєння, рф наважиться на військові заходи у відповідь.

У Берліні знають про цю домовленість.

Про це заявив прессекретар з оборонної політики парламентської групи СДПН Вольфганг Гельміх: «Комітет з оборони був повністю проінформований про це в середині травня».

При цьому в самому НАТО стверджують, що країни-члени Альянсу самостійно приймають рішення про постачання Україні озброєння.

Тому держави й дотримуються цієї неформальної домовленості, позаяк у них є побоювання, що в разі прямої агресії рф вони не отримають одностайної підтримки партнерів по Альянсу.

«З цієї причини Польща, наприклад, понад два місяці тому утрималася від постачання в Україну радянських винищувачів МіГ-29», — пише DPA.

ЗМІ нагадує, що постачання цих літаків в Україну ще в березні вважали «сценарієм високого ризику». Про це, наприклад, заявляв головнокомандувач збройних сил США в Європі Тод Деніел Волтерс.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: