У Мінреінтеграції пояснили як безоплатно отримати дрова жителям прифронтових областей

21:31  |  30.10.2022
Населенню у прифронтових територіях Харківщини безплатно роздаватимуть дрова

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснило, як жителям прифронтових областей безоплатно отримати від держави деревину для обігріву осель. Про це йдеться на сайті МінТОТ.

Видача безоплатної деревини для обігріву будинків в регіонах, які прилягають до зони бойових дій, розпочнеться від завтра, 31 жовтня.

Згідно з рішенням уряду, жителі вісьмох прифронтових областей – Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської – отримають її з доставкою додому.

Претендувати на таку допомогу можуть усі домогосподарства вищевказаних регіонів, однак надаватиметься вона в порядку черговості, з урахуванням критеріїв вразливості категорій населення.

Так, першочергове право на отримання безоплатної паливної деревини мають самотні люди похилого віку (від 60 років), важкохворі, особи з інвалідністю I або II групи, багатодітні сім’ї, самотні опікуни дітей, вагітні жінки й матері з дітьми віком до двох років, а також особи, які на початку опалювального періоду не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Черговість пріоритетності визначають в обласних військових адміністраціях.

Для отримання дров від держави спочатку необхідно подати заяву до органів місцевої влади. До заяви слід додати низку документів:

  • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (для іноземців або осіб без громадянства;
  • документ, що підтверджує повноваження законного представника (якщо заява подається законним представником);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків й офіційно сповістили про це відповідний орган, що контролює, та мають відмітку в паспорті);
  • документ, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу (за наявності такого);
  • інші документи, що підтверджують належність заявника до відповідного домогосподарства.

Остаточний перелік необхідних документів визначають в обласних військових адміністраціях.

За даними Мінреінтеграції, Миколаївська, Дніпропетровська й Запорізька області отримають понад тисячу вагонів дров потягами Укрзалізниці. У решту прифронтових областей найближчим часом деревина буде доставлена автотранспортом.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: