У ліцеях в Індустріальному районі відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам Артему Реді та Кирилу Баєву

16:28  |  30.08.2023
Меморіальна дошка

Фото: прес-служба Харківської міської ради

У День пам’яті захисників України в харківських ліцеях №85 та 119 Індустріального району відкрили меморіальні дошки командиру окремого загону спецпризначення «Азов» Артему Реді та військовослужбовцю спецпідрозділу «KRAKEN» Кирилу Баєву. Про це повідомляє телеграм-канал Харківської міської ради.

Артем Редя загинув 15 квітня 2022 року під час прориву з морського порту до «Азовсталі». Його БТР на мосту потрапив під обстріл ворожої артилерії і впав у воду. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Кирило Баєв, 2001 року народження, з перших днів війни пішов добровольцем до територіальної оборони, а з часом долучився до спецпідрозділу «KRAKEN». Брав участь у визволенні міст Балаклія, Купянськ-Вузловий. Загинув 14 січня 2023 року під Соледаром. Нагороджений пам’ятною відзнакою — медаллю «30 років розвідці України».

«Артем та Кирило — справжні герої, взірець для багатьох. Пам’ять про відважних і мужніх хлопців назавжди залишиться в наших серцях», — зазначили у райадміністрації.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: